Malzemeler
*1 Su bardağı ince bulgur
*1 Su bardağı un
*2 Patates
*İç harcı için
*500gr kıyma
*1Büyük soğan
*Karabiber,kırmızı biber,tuz,kimyon,ceviz içi
İç harcı'nın yapılışı:
*Bir tavanın içine soğanlarımızı minik minik doğrayıp kavuruyoruz.
*Kavrulan soğanlarımıza kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
*Üzerine karabiber,kırmızı biber,kimyon,ceviz içi,tuz ekleyip soğutuyoruz.
*Köftenin Yapılışı
*İnce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
*Bu arada patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
*Ezdiğimiz patateslerimizi bulgurumuza ilave ediyoruz.
*İçine 1 bardak un,tuz,karabiber,kırmızı biber,ekleyip biraz su ile elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
*Daha sonra kıvama gelen hamurumuza yumurta şeklini veriyoruz.Kavurduğumuz kıymalı harcı
içine koyup kapatıyoruz.
*Kızgın yağda kızartıyoruz.
***DİP NOT:Hamurumuzun çok ince bir kıvamda olması gerekiyor.
AFİYET OLSUN.
görüntü çok güzel.içli köfte yemeyeli baya olmuştu canım .ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerıne saglık cok severım ama yapmaya pek cesaretım yok.Kucak dolusu sevgıler..
YanıtlaSilMutlu melek merhaba, Antepli miyiz acep? Poaçaların fıstıklısını da yaparlar mmmmmmm...:)
YanıtlaSilSevgilerimle Zehr@
Teşekkür ederim yorumun için.Yapması zor tabiki biraz ama 3 dak.hopppp mideye göndermekte çok güzel.:)sevgilerimle...
YanıtlaSilmerhaba zıyaretınızı yenı gordum hemen iadeye gelmek ıstedım gezimiz sırasında antepi ve içli köftesını tatdım harıka ötesıydı yapabılecegımı sanmıyorum ama blogumda yer verecegim bende
YanıtlaSilmerhabalar
YanıtlaSiliçli köfteye bayılırım ama bir türlü cesaret edip yapamıyorum ya tutmazsa diye korkuyorum açıkçası..
ellerinize sağlık sevgiler..
Hayır antepli değilim.Kayseriliyim.Yorumunuz için çok teşekkürler.Antepliler acılı yapıyor bildiğim kadarıyla ben kullanamıyorum acıyı.SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilMelekler hepinize tekrar teşekkür ediyorum.Çok güzel bir fikir oldu bu blok.Melekler dayanışması...
YanıtlaSilSÜPERSİNİZ.
SEVGİLERİMLE...