**MALZEMELER**
Hamur için;
*3,5 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket maya(küçük paketlerden)
**İç harcı için**
*250 gr margarin(erimiş)
*yarım su bardağı tahin
**Kıymalı Harcı İçin**
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1çay kaşığı karabiber
*1çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 tutam tuz
*İsteğe bağlı maydonoz
*Üzeri için*
*1yumurta
*susam
*Çörekotu
***YAPIŞI***
Hamurumuzu ele yapışacak bir şekilde yoğuruyoruz.2 bezeye ayırıp ikisinide uzun oklava boyuna gelene dek açıyoruz.Tavada erittiğimiz margarinimiz'e tahin'i ilave edip açtığımız hamurlara yayıyoruz..Daha sonra iki parmak genişliğinde olacak şekilde katlıyoruz.Bir ucundan tutarak içe doğru sarıyoruz.Sardığımız hamuru tekrar bölüyoruz.Bir bezeden 2 beze yapmış oluyoruz..
Yağ serleşinceye kadar dinledirelim.Sonra bezeleremizi tepsimiz'in boyunda tekrar açıyoruz.İlk bezeyi serip kıymalı harcımızı yayalım.4 bezeyi de bu şekilde tamamlayalım.
Üzerine yumurtamızı çırpıp sürelim.Susam ve çörekotu ile süsleyelim.1 saat dinlendirip 180 derecedeki fırınımız da pişirelim.
AFİYET OLSUN.
tahin ve kıyma değişikmiş doğrusu tadı da ne güzeldir eminmki el açması göreğin yri hep ayrıdır zaten hazır yufka eline su dökemez el açma yufkanın:))))
YanıtlaSilmmmm. nefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcnmmm ellerine sağlıkkk harika görünüyor
YanıtlaSiltam sahurluk walla