SADECE BEN...

Fotoğrafım
MERHABALAR. HOŞGELDİNİZ. Bir üstadın dediği gibi adım bu bahiste önemli değil... Güzel gözlerle bakalım ki herşey güzel olsun. Bizleri MELEKLER KORUSUN...

18 Kasım 2009 Çarşamba

KIVRIMLI BAKLAVA

Dün akşam yine tatlı krizimiz tuttu Şehvalimle ...Anne kız tatlı malzemelerini tv'nin karşısına taşıdık hemen.Küçücük elleriyle bayağı yardım etti yavrum.Fıstıkların kabuklarını temizledi,ronda da bir güzel çekti.Baklava yapımı bitince de afiyetle yedi.Malzemelerin ölçüsünü normal tepsi ölçüsünde veriyorum.Ben mini fırınım da pişirdim.Tepsi ufak olduğu için ölçüleri yarıya indirdim.Son kalan 3 parçayı resimleyebildim.


MALZEMELER...

*4 yumurta
*1ç.b sıvıyağ
*1ç.b süt
*1ç.b su
*Bir tutam tuz.Alabildiği un.
*Açmak için nişasta.
*İçine çekilmiş ceviz içi süslemek için yeşil fıstık
*Üzerine 1 paket margarin,1 su bardğ.sıvıyağ

YAPILIŞI"na gelince...Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda hamur oluşturuyoruz.Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp tek tek açıyoruz.Açtığımız bezemizin içine ceviz içimizi serpip ince bir rulo yapıyoruz.Her hazırladığımız ruloyu kare tepsimize sırayla yerleştiriyoruz.Üzerine erittiğimiz margarin ve sıvıyağ karışımını gezdirip üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Piştikten sonra şerbetini döküp bekletiyoruz.Fıstıkla süslüyoruz.

AFİYET OLSUN....

3 yorum:

  1. ımm nefis görünüyor afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ve kolaymış.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım,eminim çok güzel olmuştur..
    selamlar,sevgiler..

    YanıtlaSil

Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?