1çift ekmek kadayıfı
6 litre ılık su
ŞERBET İÇİN
4 su bardğ.su
6su bardğ.toz şeker
1çorba kaşığı limon suyu
3-4adet karanfil
ÜZERİ İÇİN
Kaymak yada dondurma,çekilmiş antepfıstığı
Ekmek kadayıflarını geniş bir tepsiye alın.Pişme sırasında ekmeklern birbirinden ayrılmaması
için bir kaç yerinden kürdanlayalım.Üzerine ılık suyu ilave edip kadayıflar şişinceye kadar bekletelim.
Toz şekerin 3bardağını su ile kaynatalım.Limon suyunu ekleyelim.Karanfilleri de atıp biraz daha kaynatalım.Ayırdığımız 3 su bardağı şekeri başka bir tencerede karamelize edelim.
Köpükleşmeye başladığında kaynamış şerbetin birazını ekleyelim.Birazcık daha
kaynatıp diğer şerbeti de ekleyip karıştıralım.
Ekmek kadayıfının suyunu süzelim.Temiz bir bezle bastırarak fazla suyunu alalım.Şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirerek döküp kısık ateşte tepsiyi çevire çevire ve ara sıra kaşıkla şerbetini üzerine dökerek kaynatalım.Kadayıf şerbetini çekince tepsiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.Üzerine başka bir tepsi kapatıp ters çevirip alalım.
Dilimledikten sonra kaymak,dondurma ve fıstıkla süsleyelim.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık.Ben o kadar severim ki ekmek kadayıfını ve sizinki harika görünüyor.
YanıtlaSilnefis görünüyor.ayy kış geldikçe benimde çeşit çeşit tatlı yapasım geliyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilenfes görünüyor ekmek kadatıfı.eline sağlık
YanıtlaSilhiç denemedim ekmek kadayıfını canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlk .sevgiler
YanıtlaSilBunu siz mi yaptınız, ay ölücem, çok canım çekti...süper görünüyo, 4 dilim falan yiyebilirim..
YanıtlaSilTeşekkürler güzel yorumlarınız için meleklerim.
YanıtlaSilHepiniz ayrı ayrı renk kattınız.Gökkuşağını yakaladık.Yüreklerinize sağlık.
SEVGİLERİMLE...
canı mellerine sağlık çok hüzel görünüyor..
YanıtlaSilcanım da bir çekti ki yani oldumu şimdi?
öptüm canım,hoşçakal.
merhaba şekerim yine ben,bloguma uğrarmısın lütfen,seni mimledim de..
YanıtlaSilNe çok severimmm.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil