SADECE BEN...

Fotoğrafım
MERHABALAR. HOŞGELDİNİZ. Bir üstadın dediği gibi adım bu bahiste önemli değil... Güzel gözlerle bakalım ki herşey güzel olsun. Bizleri MELEKLER KORUSUN...

21 Ağustos 2009 Cuma

AĞZIMIZ TATLANSIN

İRMİK HELVASI

Malzemeler

*1 su bardağı irmik

*50gr margarin yada tereyağı

*1 su bardağı toz şeker

*1,5 su bardağı süt

*Yarım su bardağı su

*İçine fıstık,fındık,ne isterseniz.

Yapılışı

* Derin bir tencere içine yağımızı alıp,biraz eridikten sonra fıstık,fındık ne istersek ekleyip biraz

kavrulduktan sonra irmiğimizi ilave ediyoruz.

*Başka bir kabın içerisinde süt ,su ve şekeri ilave ediyoruz.

*Şeker eriyince kısık ateşte kavrulan irmiğimize ilave edip altını kapatıyoruz.

*Helvamız kıvamına gelince servis yapıp yiyoruz.


AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık un helvasınıda çok severim sütle daha bir güzel oluyor hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. bloguma uğrarmısın canım bir ödülün var...

    YanıtlaSil
  3. NEFİS GÖRÜNÜYOR VE RAMAZAN TATLISIZ GEÇMİYOR:)) ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK..
    HAYIRLI RAMAZANLAR..

    YanıtlaSil
  4. Eskiden pek aram yoktu irmik helvasıyla, un helvasını daha çok severdim... Şimdi her ikisini de çok seviyorum, ramazanda yenebilecek en hafif ve en lezzetli tatlı bence... Ellerine sağlık, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglık cnm süpper görünüoor cnm istedi walla:)

    YanıtlaSil
  6. bayılırm irmik helvasına. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil

Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?