SADECE BEN...

Fotoğrafım
MERHABALAR. HOŞGELDİNİZ. Bir üstadın dediği gibi adım bu bahiste önemli değil... Güzel gözlerle bakalım ki herşey güzel olsun. Bizleri MELEKLER KORUSUN...

28 Ekim 2009 Çarşamba

BUYRUN SOFRAMIZA

Bugün annemler de annem'in misafirlerini konuk ettik.Tabiki çay saatimizin yanında güzel bir sohbet,örülen örgü,dantel modelleri,yapılan güzelim işlemeler keyifle paylaşılmış oldu...Enerjilerine hayran olmamak elde değil...Saatlerin alınması iyi olmadı sanki,hemencecik akşam oluverdi,modellerden kopy alamadım...Haftaya artık ne yapalım...Menümüze gelince;


KÜRT KÖFTESİ

İsmi yöreye göre değişebiliyor.Ben çok severek yapıyorum.
Yapılışı ise;1 su bardğ.köftelik bulgur,1-2 yemek kaşığı salça,2yemek kaşığı kadar un,isteğe bağlı baharatlar,tuz,su.Bulguru malzemelerimizle yoğurup,ellerimizi hafif su ile ıslatarak fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra işaret parmağımızla ortasına bastıralım.
Hazırladıktan sonra bol su ilave ederek derin bir tencerede kaynayan suya atıp pişirelim.
Üzerine sağanlı ve salçalı bir sos döküp maydonozla servis yapalım.


KATMER(KAYSERİ USULÜ)

1 Su bardğ,süt,1 su bardğ.su,1küçük paket maya(yaş maya esasında ama ben tutturamıyorum)tuz'hamurumuzu yoğuralım.İç harcı için;1paket margarin,1çorba kaşığı tahin,1çorba kaşığı sıvıyağ.Margarini eritip tahini ve sıvıyağı ilave edelim.İnce bir biçimde yufkadan daha büyük olacak şekilde açıyoruz.İçine erittiğimiz tahinli yağlı harcımızı sürüyoruz.Hamuru içten başlayarak kıvırıp rulo yapıyoruz.4eşit parçaya ayırıp tekrar tabak büyüklüğünde açıyoruz ve saçta bişiriyoruz.(teflon da da oluyor.Fakat lezzet biraz daha farklı oluyor)

PASTANE POĞAÇASI
3 su bardğ.un içine 1 sanayağını rendeliyoruz.Biraz tuz ve 1 paket toz maya döküp 1su barğ.süt ile yumuşak bir kıvamda hamur elde ediyoruz.Şekil verip içine peynir koyarak üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.




ELMALI KURABİYE
1 paket margarin,1,5 su bardğ,pudra şekeri,1paket vanilya,1paket kabartma tozu.Malzemelerimizi yumuşak bir şekilde yoğuralım.Ayrı bir tencere de 4 elma,1su barğ.ceviz içi,2tatlı kaşığı tarçın,1su bardğ şekeri karıştırarak pişirelim.Harcımız soğuduktan sonra merdane ile açtığımız hamurumuzun içine yayalım.İki ucundan birleştirerek kapatıp yüzüne 1yumurta akı sürüp pişirelim.



HAVUÇLU KEK
4yumurta,1,5 su bardğ.şeker,yarım su bardğ.sıvıyağ,1su bardğ ceviz içi,6-7 adet rendelenmiş havuç,2tatlı kaşığı tarçın,3yemek kaşığı kakao,2 su bardğ un,1paket vanilya,1paket kabartma tozu.Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Diğer malzemeleride ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız kek kalıbına döküp 180 derecede pişirelim.







FINDIKLI BALLI KEK
Bu tarifi ben kendim ürettim ve sonuç süper oldu.Benim gibi şekeri çok tüketen ve sevenler için birebir...
1,5 su bardağı şekeri 2 yumurta ile çırpıp,4yemek kaşığı kakao,1paket vanilya,1paket kabartma tozu,2 su bardağ.un ekleyerek çırpya devam edelim.Hamuru bu kez yağladığım tart hamurunda pişirdim.Üzerine sevgili arkadaşım http://evcilik-evcilik.blogspot.com/ İclalin fındıklı turtasını çok sevdiğim için turtanın sosunu birazcık değiştirerek uyguladım.
1,5 su bardğ.şekere 2 yemek kaşığı bal ekleyerek küçük bir tencerede karemelize ettim.Ayrı bir tencerede 2 su bardğ,süte 2 yemek kaşığı un,1su bardğ şeker ekleyerek krema hazırladım.Şekerli balım eriyince 2 kaşık krema ve 50 gr kadar çikolata ekledim.(Çok yavaş ve sürekli karştırarak pişirmek gerekiyor)Bu sosu kekimin üstüne boca ettim.
Kalan kremama Mikrodalgada 50gr kadar daha çilolata eritip ekledim.En üst kata da bu harcı boca ettim.Dolapta beklemesi gerekiyordu fakat dayanamadık ve birer dilim hoppp mideye...
Süper bir tat oldu.Tavsiye ediyorum.






AFİYET OLSUN....SEVGİLERİMLE....





9 yorum:

  1. ne çok şey hazırlamışsın yorulmuşsundur ben kürt köftesinden aliiiim.favorim o.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık cok guzel gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. allammmm süper görünüyorlar !

    YanıtlaSil
  4. Ay düşüp bayılcam şurda..

    YanıtlaSil
  5. canım ya köfteden istiyom çoook canım çekti..
    ellerinize sağlık harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerıne saglık.Kocaman opuyorum.Insallah bundan sonra daha sık ugrarım.Sevgıler...

    YanıtlaSil
  7. hepsi harıka görünüyor ama ben oo bulgurla yapılana bayılıyorum ama dokundugundan dolayı yıyemiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Hepsi birbirinden enfes görünüyor ama ben de köfteye bayıldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ooyyy sahane görunuyorlar ellerine saglik

    YanıtlaSil

Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?