SADECE BEN...

Fotoğrafım
MERHABALAR. HOŞGELDİNİZ. Bir üstadın dediği gibi adım bu bahiste önemli değil... Güzel gözlerle bakalım ki herşey güzel olsun. Bizleri MELEKLER KORUSUN...

11 Ekim 2009 Pazar

ELMALI TART & KOLAY KEK

ELMALI TART








Hamuru İçin
2,5 su bardğ.un
125 gr margarin(erimiş)
3 çorba kaşığı p.şekeri
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
ELMALI HARÇ İÇİN
3 adet elma
Yarım su bardğ.toz şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için
1paket krem şanti
1su bardğ.süt
Hamurumuzu yumuşak bir kıvamda yoğurup ince bir şekilde kalıbımıza seriyoruz.Hamurun üst kısmına çatalla bir kaç yerinden delikler açıyoruz.Üstüne yağlı kağıt kapatıp 180 derecedeki fırınımız da üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Pişirdiğimiz elmalı harcımızı hamurumuzun üstüne döküp yeniden fırına veriyoruz.5-10 dak.kadar daha pişirip soğuduktan sonra krem şantimizi hazırlayıp üstünü süslüyoruz.
KOLAY KEK
MALZEMELER
2 yumurta,1 su barğ.toz şeker,1su bardğ.ılık süt,yarım su bardğ.sıvıyağ,2,5 su bardğ.un,1paket kabartma tozu,1paket vanilya
SOSU İÇİN
1 su bardğ.süt,1tatlı kaşığı kakao,1-5 tatlı kaşığı p.şekeri.Süslemek için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekerimizi kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpalım.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek tekrar çırpalım.Yağladığımız kek kalıbımıza döküp,180 derecelik fırınımızda 30 dak.kadar pişirelim.Pişen kekimizi dilimleyip, önce hazırladığımız sosumuza daha sonra da hindistan vecizine bulayarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN




4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım .
    güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık harika görünüyo

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canikom..sen yaparsında güzel olmaz mı?

    YanıtlaSil
  4. Çay benden,elmalı tart sizden.Off yaa bayılırım elmalı tarta ama.Ellerinize sağlıkk:))
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil

Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?