TOMBUL POĞAÇA
Malzemeler:
1.1 su bard.sıvıyağ
2.2 su bard.süt
3.1 tatlı kaşığı toz şeker
4.2 tatlı kaşığı tuz
5.1 paket toz maya(ufak paket)
6.aldığı kadar un
İç harcı için:
Beyaz peynir.maydonoz
Yüzüne yumurta sarısı
Susam veya çörekotu
Hazırlanışı:
Derin bir yoğurma kabının içerisine maya,ılıtılmış süt,ve sıvıyağı karıştırıyoruz.Tuz,şeker,ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğüne getirerek elimizde büyütüp içerisine peynirli harcımızı koyup kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu ile süsleyerek tepsimizde 1 saat bekletiyoruz.Daha sonra ısıtılmış fırınımızda 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not:Pastacı kız'dan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?