SADECE BEN...

Fotoğrafım
MERHABALAR. HOŞGELDİNİZ. Bir üstadın dediği gibi adım bu bahiste önemli değil... Güzel gözlerle bakalım ki herşey güzel olsun. Bizleri MELEKLER KORUSUN...

8 Eylül 2009 Salı

KEŞGEK veya KEŞGAH


KEŞGEK:

Biliyorumki bir çok yörede değişik biçimlerle yapılıyor.

Ama ANTALYA bölgesindeki yapılışı bu şekilde.Ben Kayseri de iken bilmezdim İç Anadoluda pek yapılmıyordu belkide ama çok nefis bir tat.

Sevgili Kayınvalidem'in sürekli yaptığı bir lezzet.Antalya ve illerinde düğün,mevlüt,ve yemek davetlerinde menü hiç değişmiyor.

Keşkek,Etli Nohut,Tavuklu Pilav,Salata ve Helva...


KEŞGEK


Malzemeler
*1 paket dövme buğday
*100 gr tereyağ
*1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Buğdayımızı derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Suyunu iyice çekmesi gerekiyor.En son tuzunu ilave ediyoruz.Daha sonra esmerleşene kadar erittiğimiz tereyağını buğdayımızı servis tabağına alıp üzerine döküyoruz.

NOT:Aslında yapılışı kolay gibi yazarken, ama bayağı zahmetli bir yemek:)



ETLİ NOHUT




Malzemeler

*500 gr kuşbaşı doğranmış et

*2 su bardağı haşlanmış nohut

*1 yemek kaşığı biber salçası

*1 yemek kaşığı domates salçası

*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

*biraz tuz

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi derin bir tencerede iyice kavuruyoruz(biz genelde bahçemizdeki küçük evde ateş yakıp orda pişiriyoruz.Ateşde pişen etin lezzeti bambaşka çünki)Etlerimiz kavrulduktan sonra salçalarımızı,kırmızı toz biberimizi,tuzu,ve haşlanmış nohutlarımızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerini kapatıncaya kadar kaynamış su ilave edip 10 dak.kadar daha pişiriyoruz.

Not:Ben ölçüyü 4-5 kişilik olarak ayarladım.Tenceredeki oldukça çok çünki,malum iftar yemeği...

AFİYET OLSUN






10 yorum:

  1. Keşkeke bayılırım ben ama Ordu keşkeğine:))tavuk etiyle yapılır.Ya siz benim çok ağzımı sulandırıyosunuz ama sabah sabah...

    YanıtlaSil
  2. Keşkek bizimde bayramlarımız ve özel davetlerimizde vazgeçilmezimizdir. Güzel bir tarife benziyor denemek gerek. Pilav mesela denen di. Ki çok severim ezelinden beri bir domatesli bir patlıcanlı bir de iç pilava bayılırım...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Elif'cim.
    Evet tavukla da yapılabiliyormuş.Tavuklusunu da denemek gerek.

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  4. Sil baştan Melek teşekkürler yorumun için.Pilavı bende çok severim.Nasıl olursa olsun.
    Mesela bol şehriyeli ve tereyağında kızarmış tavuklarla,içinde birde haşlanmış nohut olsa şuan hayır demezdim.Hımmm buz gibi ayranı da unutmamak lazım yanına...

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  5. Olsada yesek şimdi çoook severim Edremit'te her düğünde yapılır bendese düğüne değil keşkek yemek için giderdim:))

    YanıtlaSil
  6. Canım elıne sağlık keskek bizimde çok sevdıgımız bır yemek.Bayramlarda mutlaka yapılır.Tavuklusunu hiç denemedım ama eminim güzeldir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin *Herşeyden Azıcık Melek*
    Bu akşamda var menüde buyrun gelin hep birlikte kaşıklayalım.
    Evet bende düğünlere sırf keşkek yemeğe giderim.
    Ne yapalım ama çok leziz.

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldin *Sadece Yemek Melek*
    Teşekkür ederim hem ziyaret'in hem de yorumun, güzel kalbin için;

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  9. babaannemlerde çok yaparlar eskiden düğünlerin vazgeçilmeziymiş ama şimdilerde sadece evlerde pişiyor
    anlatırdı kazan kazan keşkekler pişirirdik düğün için asker uğurlama şenliklerde her toplulukta yni muhakkak keşkek pişermiş burada görünce babaannemin anlattıkları geldi aklıma çok sağolun

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim AYLİZ MELEK ne mutluki sevdiklerimizi bazen bir yemek,bazen bir koku,bazen bir anı ile hatırlayabiliyoruz.En derinlerde sakladığımız şeyleri bile öle değilmi?
    Yüreğine sağlık.

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil

Küçük bir tebessüm bırakmak istermisiniz?