KEŞGEK:
Biliyorumki bir çok yörede değişik biçimlerle yapılıyor.
Ama ANTALYA bölgesindeki yapılışı bu şekilde.Ben Kayseri de iken bilmezdim İç Anadoluda pek yapılmıyordu belkide ama çok nefis bir tat.
Sevgili Kayınvalidem'in sürekli yaptığı bir lezzet.Antalya ve illerinde düğün,mevlüt,ve yemek davetlerinde menü hiç değişmiyor.
Keşkek,Etli Nohut,Tavuklu Pilav,Salata ve Helva...
KEŞGEK
Malzemeler
*1 paket dövme buğday
*100 gr tereyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Buğdayımızı derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Suyunu iyice çekmesi gerekiyor.En son tuzunu ilave ediyoruz.Daha sonra esmerleşene kadar erittiğimiz tereyağını buğdayımızı servis tabağına alıp üzerine döküyoruz.
NOT:Aslında yapılışı kolay gibi yazarken, ama bayağı zahmetli bir yemek:)
ETLİ NOHUT
Malzemeler
*500 gr kuşbaşı doğranmış et
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*biraz tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi derin bir tencerede iyice kavuruyoruz(biz genelde bahçemizdeki küçük evde ateş yakıp orda pişiriyoruz.Ateşde pişen etin lezzeti bambaşka çünki)Etlerimiz kavrulduktan sonra salçalarımızı,kırmızı toz biberimizi,tuzu,ve haşlanmış nohutlarımızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerini kapatıncaya kadar kaynamış su ilave edip 10 dak.kadar daha pişiriyoruz.
Not:Ben ölçüyü 4-5 kişilik olarak ayarladım.Tenceredeki oldukça çok çünki,malum iftar yemeği...
AFİYET OLSUN
Keşkeke bayılırım ben ama Ordu keşkeğine:))tavuk etiyle yapılır.Ya siz benim çok ağzımı sulandırıyosunuz ama sabah sabah...
YanıtlaSilKeşkek bizimde bayramlarımız ve özel davetlerimizde vazgeçilmezimizdir. Güzel bir tarife benziyor denemek gerek. Pilav mesela denen di. Ki çok severim ezelinden beri bir domatesli bir patlıcanlı bir de iç pilava bayılırım...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhaba Elif'cim.
YanıtlaSilEvet tavukla da yapılabiliyormuş.Tavuklusunu da denemek gerek.
SEVGİLERİMLE...
Sil baştan Melek teşekkürler yorumun için.Pilavı bende çok severim.Nasıl olursa olsun.
YanıtlaSilMesela bol şehriyeli ve tereyağında kızarmış tavuklarla,içinde birde haşlanmış nohut olsa şuan hayır demezdim.Hımmm buz gibi ayranı da unutmamak lazım yanına...
SEVGİLERİMLE...
Olsada yesek şimdi çoook severim Edremit'te her düğünde yapılır bendese düğüne değil keşkek yemek için giderdim:))
YanıtlaSilCanım elıne sağlık keskek bizimde çok sevdıgımız bır yemek.Bayramlarda mutlaka yapılır.Tavuklusunu hiç denemedım ama eminim güzeldir.Sevgiler
YanıtlaSilHoşgeldin *Herşeyden Azıcık Melek*
YanıtlaSilBu akşamda var menüde buyrun gelin hep birlikte kaşıklayalım.
Evet bende düğünlere sırf keşkek yemeğe giderim.
Ne yapalım ama çok leziz.
SEVGİLERİMLE...
Hoşgeldin *Sadece Yemek Melek*
YanıtlaSilTeşekkür ederim hem ziyaret'in hem de yorumun, güzel kalbin için;
SEVGİLERİMLE...
babaannemlerde çok yaparlar eskiden düğünlerin vazgeçilmeziymiş ama şimdilerde sadece evlerde pişiyor
YanıtlaSilanlatırdı kazan kazan keşkekler pişirirdik düğün için asker uğurlama şenliklerde her toplulukta yni muhakkak keşkek pişermiş burada görünce babaannemin anlattıkları geldi aklıma çok sağolun
Teşekkür ederim AYLİZ MELEK ne mutluki sevdiklerimizi bazen bir yemek,bazen bir koku,bazen bir anı ile hatırlayabiliyoruz.En derinlerde sakladığımız şeyleri bile öle değilmi?
YanıtlaSilYüreğine sağlık.
SEVGİLERİMLE...